Thì tương lai đơn và tương lai gần

     
3 Sự khác nhau giữa thi tương lai 1-1 và sau này gần3.2 vệt hiệu nhận ra thì tương lai solo và tương lai gần

Thì sau này đơn & Tương lai ngay sát (The Future Simple và The Near Future) – nội dung bài viết này phía bên trong chuổi nội dung bài viết về ngữ pháp giờ Anh từ cơ phiên bản đến nâng cao. Trong nội dung bài viết này shop chúng tôi sẽ thuộc quý vị khám phá về Thì sau này đơn & Tương lai sát (The Future Simple & The Near Future) qua kia hiểu rỏ dùng làm sử dụng một cách chuẩn chỉnh xác trong giờ Anh

Công thức

 

 

Tương lai đơn

Khẳng địnhS + will + verbwill wash my hair after cooking dinner.

Bạn đang xem: Thì tương lai đơn và tương lai gần

Phủ địnhS + will not + verbShe will not go to the supermarket with her mother.
Nghi vấnWill + S + verb?

(Từ để hỏi) will + S + verb?

Will you go with her?

What will you do when you come to lớn Sarah’s house?

 

 

Be + going to

Khẳng địnhS + am/is/are going to lớn + verbShe is going to fly to japan next June.
Phủ địnhS + am/is/are not going khổng lồ + verbThey are not going to play basketball.
Nghi vấnAm/Is/Are + S + going to + verb?

(Từ nhằm hỏi) is/ are + S + going to lớn + verb?

Is she going to study Korean?

When are you going to study abroad?

Cách dùng

 

– tế bào tả dự định của người nói vào Speaking part 1 hoặc part 3 (thường đứng cuối bài bác nói để nói tới nói về những ý định sẽ làm cho trong tương lai)

Ví dụ:

Wow, honestly, I think I will have to learn another language such as Japanese or Chinese so that I can have more advantages when applying for jobs. (Speaking part 1)

– biểu lộ về dự đoán/ ước muốn/ mong muốn của người nói 


*
*

bài tập có đáp án thì tương lai đơn và tương lai gần


Exercise 1: Điền vào chỗ trống sử dụng những từ vào bảng sau để xong xuôi một bài hoàn chỉnh.

Question: How would you think the modern giải pháp công nghệ will change the workplace in the next 100 years?

are going to feelare likely lớn lead towill have
will findis likely to lớn becomewill develop
are predicted to workare likely khổng lồ occurwill be
will continueare going to lớn happenwill result

Sample answer:

Thanks to lớn modern technology, there have been enormous changes in the workplace over the past 100 years.

So now let us consider the changes that (1)……………… in the next 100 years. Unfortunately, I believe that not all changes (2)…………for the better. For example, more people (3)………… … from trang chủ and so they (4)………… more isolated from their colleagues. On the other hand they (5)………… greater freedom khổng lồ choose their working hours.

A further possible change is that handwriting (6)…………… obsolete. We are already so used to using a keyboard that today’s children are losing the ability khổng lồ spell without the aid of a word processor.

Without a doubt, even greater changes (7)…………… in technology used in the workplace. Computers (8)……………… to grow even more powerful & this (9) …………………… in an even faster pace of life than we have now. Let us hope that our employers (10)……………… way to lớn reduce the găng on worker’s this fast pace can bring.

I also think these improvements in công nghệ (11)……………… even more globalization than now và companies (12)………………… very strong international links.

Exercise 2: lựa chọn đáp án phù hợp nhất cho mỗi câu sau.

1. I completely forget about this. Give me a moment, I………..do it now.

A. Will B. Am going C. Is going to

2. Tonight I……….stay at home. I have already told Jimmy to lớn come by & enjoy the new film series with me.

A. Be going lớn B. Will C. Either A or B

3. I…….fly to nhật bản next December.

A. Am going khổng lồ B. Will C. Either A or B

4. If you have any problem, don’t worry. I………help you.

A. Will B. Am going to bởi vì C. Either A or B

5. Where are you going?

A. I am going lớn see a friend. B. I’ll see a friend. C. I went lớn a friend.

6. That’s the phone./ I….answer it.

A. Will B. Am going to lớn C. Either A or B

7. Look at those clouds. It….rain now.

A. Will B. Is going to lớn C Either A or B

8. Tea or coffee?

A. I am going to have tea, please. B. I’ll have tea, please. C. I want khổng lồ drink.

Xem thêm: Full Bộ Bình Oxy Y Tế 40 Lít Công Ty Tnhh Sal, Bình Oxy Dùng Cho Y Tế Và Cá Nhân

9. Thanks for your offer. But I am OK. John………help me.

A. Is going khổng lồ B. Will C. Either A or B

10. The weather forecast says it…….rain tomorrow.

A. Is going khổng lồ B. Will C. Either A or B

Exercise 3: Chia những động từ trong ngoặc để chế tác thành một bài bác hoàn chỉnh.

 

The line graph illustrates the financial position of a New Zealand local authority from 2012 to lớn 2022. It is measured in millions of New Zealand dollars. Overall, it can be seen that while rates revenue & user charges are predicted to lớn increase over the period, borrowings và grants and subsidies (1-remain)…………. Much lower.

Rates revenues và user charges (2-follow)………………a very similar pattern over the time frame. Rates revenue stood at just under 1.5 billion in 2012, which was the highest of the four criteria. Though they remained stable until 2013, they are expected lớn climb to lớn approximately 2.4 billion dollars in 2022. Lượt thích rates revenues, use charges are predicted lớn continuously increase. They began the period at 1 billion and (3- stand)……………..at twice this màn chơi by 2022.

Borrowings, on the other hand, are expected lớn show considerable fluctuation. Although having initially increased, they (4-drop)………………..to a low of 600 million in 2016, before reaching a peak of just under 1.5 billion in 2020. Borrowings (5- finish)……………….the period at around the same level that they began. Grant & subsidies were the lowest of the four, at under 500 million in 2012. Despite moving up to exceed borrowing briefly in 2016, this low màn chơi will continue until 2022.

 

Exercise 4: chia động từ ở các câu sau.

1. I’m afraid I……………… (not/ be) able to come tomorrow.

2. Because of the train strike, the meeting ……………… (not/ take) place at 9 o’clock.

3. A: “Go and tidy your room.” B: “Okay. I ……………… (do) it now!”

4. If it rains, we ……………… (not/ go) to lớn the beach.

5. In my opinion, she ……………… (not/ pass) the exam.

6. A: “I’m driving to lớn the party, would you lượt thích a lift?” B: “Thank you but I ……………… (take) the bus.”

7. Look at the sky! It………………(rain) very heavily!

8. The company (hold)………………a very important meeting next month.

9. According khổng lồ the weather forecast, it ……………… (not/ snow) tomorrow.

Xem thêm: Biên Bản Họp Chi Bộ (4 Mẫu Biên Bản Họp Chi Ủy Chi Bộ, Biên Bản Họp Chi Bộ (4 Mẫu)

10. I think I (go)…………………study abroad.

Đáp án

Exercise 1

1. Are likely lớn occur 2. Will be 3. Are predicted khổng lồ work 4. Are going to lớn feel 5. Will have 6. Is likely to lớn become 7. Are going khổng lồ happen 8. Will continue 9. Will result 10. Will find 11. Are likely to lớn lead to 12. Will develop

Exercise 2

1A 2B 3A 4A 5A 6A 7B 8B 9C 10C

 

Exercise 3

1. Will remain 2. Will follow 3. Will stand 4. Will drop 5. Will finish

Exercise 4

1. Will not be 2. Will not take 3. Will bởi 4. Will not go 5. Will not pass 6. Will take 7. Is going khổng lồ rain 8. Is going khổng lồ hold 9. Is not going to lớn snow 10. Am going to