Sự Hòa Hợp Giữa Các Thì

     

Hôm nay giangdien.com.vn sẽ cung cấp đến các bạn một điểm ngữ pháp cực kì quan trọng đó là Sự cấu kết giữa các thì, giữa nhà ngữ và cồn từ. Cạnh bên lý thuyết cơ bản thì bài viết hôm nay sẽ triệu tập chủ yếu ớt vào Bài cộng sự hòa hợp giữa những thì Cô Mai Phương có đáp án để các bạn luyện tập giỏi hơn thuộc xem bài viết dưới trên đây nhé.

Bạn đang xem: Sự hòa hợp giữa các thì

*
*
*
*
*
*
*
Bài tập SUBJECT and VERB AGREEMENT tất cả đáp án

A. To have B. Have C. Having D. Has

Question 2: There are small……………………….between British & American English.

A. Differences B. Difference C. Differently D. Different

Question 3: The quality of these recordings __________ not very good.

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 4: The number of students in this class …………. Limited khổng lồ thirty.

A. Be B. Are C. Is D. Am

Question 5: Not only the air but also the oceans ……….. Been polluted seriously.

A. Have B. Has C. Is having D. Are having

Question 6: Working in the factory ……….. Not what children should do

A. Be B. Is C. Are D. Have been

Question 7: A large number of students in this school………. . English quite fluently

A. Speaks B. Is speaking C. Has spoken D. Speak

Question 8: Bread và butter ………. What she asks for

A. Is B. Are C. Will be D. Have been

Question 9: Either John or his wife ………breakfast each morning.

A. Make B. Is making C. Makes D. Made

Question 10: Some of the milk I bought last night ……….. Not fresh anymore.

A. Is B. Is being C. Are D. Are

Question 11: The use of credit cards in place of cash ________ increased rapidly in recent years.

A. To lớn have B. Have C. Has D. Having

Question 12: Neither of the answers ……………….. Correct.

A. Are B. Is C. Be D. Have been

Question 13: The weather in the southern states ………….. Very hot during the summer.

A. Get B. Have got C. Is got D. Gets

Question 14: Each of the residents in this community ……….. Responsible for keeping this park clean.

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 15: Anything __________ better than going to lớn the movies tonight.

A. Is B. Are C. Am D. Were

Question 16: What time __________ the news on TV?

A. Is B. Am C. Are D. Were

Question 17: The effects of cigarette smoking _________ have been proven to lớn extremely harmful.

A. Have B. Has C. Khổng lồ have D. Having

Question 18: Advertisements on TV ________ becoming more competitive than ever before.

A. Is B. Are C. Was D. Was

Question 19: One of the countries I would like to visit ……….Italy

A. Be B. Are C. Am D. Is

Question 20: A pair of jeans _______ in the washing machine this morning.

A. Is B. Are C. Have been D. Were

Question 21: Three weeks …………not enough for the holiday.

A. Are B. Were C. Was D. Be

Question 22: Linguistics……..out the ways in which languages work

A. Find B. Founded C. Finds D. Finding

Question 23: The Philippines………of more than 7000 islands.

A. Consist B. Consisting C. Consisted D. Consists

Question 24: The police ……….. To interview Fred about a robbery.

A. Want B. Wants C. Wanting D. Has wanted

Question 25: Can I borrow your scissors? Mine …….not sharp enough.

A. Is B. Are C. Isn’t D. Aren’t

Question 26: A number of workers … asked for a rise since last month.

A. Have B. Has C. Having D. Lớn have

Question 27: Some foods … him ill.

A. To make B. Making C. Makes D. Make

Question 28: There … only a few people at the meeting last night.

A. Been B. Were C. Are D. Was

Question 29: Collecting old coins & paper notes … one of my hobbies.

A. Being B. Were C. Are D. Is

Question 30: Mr. Thomson with his wife & his three children … abroad

A. Khổng lồ be B. Have been C. Are D. Is

Question 31: Neither Daisy nor I … glad to do that.

A. Am B. Has been C. Are D. Is

Question 32: The picture of the soldiers ………………. Back a lot of memories.

A. Bring B. Bringed C. Brings D. Are bringing

Question 33: Anybody who …………. A fever must go trang chủ immediately

A. Has B. Have C. Is D. Are

Question 34: The English … to drink tea.

A. Likes B. To like C. Like D. Has liked

Question 35: That you take a computer course … very necessary.

A. Am B. Have been C. Are D. Is

Question 36: A pack of wild dogs ………… frightened all the ducks away

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 37: Every elementary school teacher ……………. Khổng lồ take this examination.

A. Have B. Has C. Have had D. Has had

Question 38: The jury at this trial ……….. Members of the local communities

A. Is B. Are C. Be D. Has been

Question 39: Most of the students in this class __________ from South Africa

A. Is B. Am C. Are D. Comes

Question 40: Half of the money … to Mr. Lam.

A. Belongs B. Belong C. To belong D. Belonging

Question 41: The office …………on the weekend.

A. Close B. Closes C. Is closed D. Are closed

Question 42: The keys of the house ……….lost.

Xem thêm: Tử Vi Tuổi Tuất Năm 2021 Bao Nhiêu Tuổi Nhâm Tuất 2021, Sinh Năm 1982 Đến Năm 2021 Là Bao Nhiêu Tuổi

A. Have B. Has C. Have been D. Has been

Question 43: Ten miles ………. A very long distance for us to walk.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 44: The books borrowed from the library ……… on my desk.

A. Is B. Are C. Is being D. Are being

Question 45: The boy who won the two medals ………. A friend of mine.

A. Is B. Are C. Be D. Being

Question 46: Three fifths of the land in this area ………. Used for community purposes.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 47: The pilot along with his passengers … rescued last night.

A. Am B. Have been C. Was D. Is

Question 48: Where ……………. Does your family live?

A. Is B. Are C. Bởi D. Does

Question 49: The trousers you bought for me ………….. Me.

A. Doesn’t fit B. Don’t fit C. Isn’t fit D. Aren’t fit

Question 50: Either you or I ……….. Able to bởi vì that job.

A. Am B. Is C. Are D. Be

Đáp án bài luyện tập 1

1-D 2-A 3-D 4-C 5-A 6-B 7-D 8-A 9-C 10-A

11-C 12-B 13-D 14-A 15-A 16-A 17-A 18-B 19-D 20-A

21-C 22-C 23-D 24-A 25-B 26-A 27-D 28-B 29-D 30-D

31-A 32-C 33-A 34-C 35-D 36-B 37-B 38-B 39-C 40-A

41-C 42-C 43-A 44-B 45-A 46-A 47-C 48-C 49-B 50-A

Luyện tập 2: bài xích tập về sự việc hòa vừa lòng giữa những thì nâng cao

Question 1: Billiards ……….. Considered lớn be an artistic sport.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 2: Cattle ……….. Raised mostly in the south of the United States.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 3: Measles ……….. Proven to lớn be caused by a kind of virus.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 4: The United Nations … its headquarters in thủ đô new york city

A. Have B. Having C. Has D. Khổng lồ have

Question 5: The number of the months in a year …………twelve

A. Was B. Were C. Are D. Is

Question 6: What he told you………. . Lớn be of no importance

A. Seems B. Seem C. Must seem D. Have seemed

Question 7: Mr. John, accompanied by several members of the committee,………. . Proposed some changes of the rules.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 8: There … lots of snow in the garden

A. Are B. Is C. Am D. Have been

Question 9: Tom doesn’t agree but the rest of us ….

A. Does B. Done C. Do D. Doing

Question 10: A lunch of soup and sandwiches ………not appeal to all of the students.

A. Is B. Are C. Bởi vì D. Does

Question 11: Above the fireplaces ………. A portrait of Lenin.

A. Is B. Are C. Be D. Tobe

Question 12: The Japanese ……….. Believed to lớn be very self-respected.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 13: A hundred pounds ……….. Too expensive for that shirt!

A. Is B. Are C. Be D. Have been

Question 14: The thành phố Committee ……….. Trying lớn make the final decision about the matter.

A. Is B. Are C. Be D. Am

Question 15: Pliers ……….. For holding things firmly or cutting wire.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 16: His silence … that he agrees with us.

A. Mean B. Means C. Meaning D. To mean

Question 17: One of the girls who … working in this department … my niece.

A. Is/being B. Is/are C. Is/is D. Was/were

Question 18: Everybody … trying to bởi their best at present

A. Have been B. To be C. Are D. Is

Question 19: Both of the girls … pretty, but neither of them…….intelligent.

A. Are/are B. Are/is C. Is/is D. Is/are

Question 20: Jim as well as I … always busy doing English homework.

A. Be B. Am C. Is D. Are

Question 21: The study of languages … very interesting.

A. Is B. Are C. Am D. Khổng lồ be

Question 22: The police … come lớn the site of the accident.

A. Have B. Has C. Has been D. Have been

Question 23: Every boy và girl in this room … the answer.

A. Known B. Know C. Knows D. Have known

Question 24: Here………the clown that you………….. Best.

A. Come/like B. Comes/likes C. Come/likes D. Comes/like

Question 25: Korean ……….. Very hard to learn.

A. Is B. Are C. Be D. Were

Question 26: My sister, together with her two children, ……….. To lớn Hawaii at the moment.

A. Flies B. Fly C. Is flying D. Are flying

Question 27: No one………the right lớn tell me what to bởi or not to do.

A. Has B. Have C. Is having D. Are having

Question 28: John or you ………. . To be responsible for the unfinished work.

A. Is B. Are C. Have D. Has

Question 29: Both Peter và his girlfriend………. Working for a bank.

Xem thêm: Giao Hàng Tiết Kiệm Kho Phạm Văn Đồng, Bưu Cục Phạm Văn Đồng

A. Are B. Is C. Be D. Is being

Question 30: Three kilos of potatoes … the basket is heavier.

A. Vì B. Does C. Make D. Makes

Đáp án bài rèn luyện 2

1-A 2-B 3-A 4-C 5-D 6-A 7-D 8-B 9-C 10-D

11-A 12-B 13-A 14-A 15-D 16-B 17-C 18-D 19-B 20-C

21-A 22-A 23-C 24-D 25-A 26-C 27-A 28-C 29-A 30-D

Bài viết bây giờ đến trên đây đã ngừng rồi, nếu bạn nào hiểu hết được triết lý và làm hết được bài xích tập mà lại giangdien.com.vn đã cung cấp thì bản thân tin chắc rằng bạn đã nuốm chắc được điểm ngữ pháp về sự việc hòa hợp của các thì, nhà ngữ và đụng từ rồi. Nhưng để ý là cũng nên tiếp tục xem lại nhằm tránh quên nhé. Chúc chúng ta học tốt!