Đề Khảo Sát Chất Lượng Đầu Năm Lớp 7 Môn Tiếng Anh

     

Đề thi khảo sát unique đầu năm lớp 7 môn tiếng Anh năm 2021 (10 đề)

giangdien.com.vn biên soạn và học hỏi Đề thi khảo sát quality đầu năm lớp 7 môn giờ đồng hồ Anh năm 2021 (10 đề) được tổng hợp tinh lọc từ đề thi môn giờ đồng hồ Anh 7 của các trường trên toàn nước sẽ giúp học sinh có kế hoạch ôn luyện từ đó được điểm cao trong những bài thi giờ đồng hồ Anh lớp 7.

Bạn đang xem: đề khảo sát chất lượng đầu năm lớp 7 môn tiếng anh

*

Tải xuống

Phòng giáo dục đào tạo và Đào tạo .....

Đề khảo sát unique Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: giờ Anh 7

Thời gian làm bài: 60 phút

(Đề thi số 1)

I. Find the word which has a different sound in the underlined part.

A. Hear B. Clear C. Bear D. Fear

A. Favourite B.slight C. Fine D. High

A. Polluted B. Prepared C. Recycled D. Watered

A. Xuất hiện B. Doing C. Going D. Cold

II. Choose the best answer (A, B, C or D) khổng lồ complete these sentences.

1. ……………… the film is late, I will wait to lớn watch it.

A. Because B. When C. But D. Although

2. My father first ……………… da Lat in 2010.

A. Go B. Went C. Visited D. Been

3. If the weather ……………… good, I ………………. Camping with classmates.

A. Is / go B. Is / will go C. Will be / go D. Will be / will go

4. Walking khổng lồ school will help ……………… air pollution.

A. Reduce B. Reuse C. Recycle D. Refill

5. My sister ……………… trang chủ for school yet.

A. Didn’t leave B. Don’t leave C. Hasn’t left D. Isn’t leaving

6. Amsterdam is one of the ……………… cities in the world.

A. Peacefulest B. Peacefuler C. Most peaceful D. More peaceful

7. Which one is different?

A. Running B. During C. Swimming D. Fishing

8. Find the word which has a different sound in the part underlined.

A. Close B. Cow C. Throw D. Open

III. Choose the correct answer A, B, C or D khổng lồ complete the passage.

People need lớn breathe. If they don’t breathe, they (1) ____________ die. But how clean is the air people breathe? If they breathe (2) ___________ air, they will have breathing problems. Plants & animals need (3) __________ air too. A lot of the things in our lives create harmful gases and (4) _________the air dirty, lượt thích cars, motorbikes, and factories. Dirty air is called polluted air. Air pollution can also make our Earth warmer.

1. A. Must B. Are C. Will D. Won’t

2. A. Fresh B. Clean C. Cleaner D. Dirty

3. A. Clean B. Safe C. Dirty D. Polluted

4. A. Get B. Make C. Give D. Made

IV. Read the following passage và answer the questions.

There are two main kinds of sports: team sports and individual sports. Team sports are such sports as baseball, basketball and volleyball. Team sports require two separate teams. The teams play against each other. They compete against each other because they want to lớn get the best score. For example, in a football game, if team A scores 4 goals và team B scores 3 goals, team A wins the game. Team sports are sometimes called competitive sports.

1. How many main kinds of sports are there?

-> ……………………………………………………………………………………..

2. Vì team sports require two separate teams?

-> ……………………………………………………………………………………..

3. Why bởi vì two separate teams compete against each other?

-> ……………………………………………………………………………………..

4. Are team sports always called competitive sports?

-> ……………………………………………………………………………………..

V. Rewrite these sentences as directed in the brackets.

1. He was lazy, so he got a bad mark. (Rewrite this sentence with “because”)

-> ……………………………………………………………………………………..

2. It rained hard yesterday. I went khổng lồ school on time. (Combine these sentences with “although”)

-> ……………………………………………………………………………………..

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. C 2. A 3. A 4. B

II.

1. D. Although 3. B. Is / will go 5. C. Hasn’t left 7. B. During

2. C. Visited 4. A. Reduce 6. C. Most peaceful 8. B.cow

III.

1. C. Will 2. D. Dirty 3. A. Clean 4. B. Make

IV.

1. There are two main kinds of sports.

2. Yes, they do.

3. They compete against each other because they want to lớn get the best score.

4. No, they aren’t.

V.

1. Because he was lazy, so he got a bad mark yesterday

2. I went khổng lồ school on time although it rained hard yesterday.


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo .....

Đề khảo sát quality Giữa kì 1

Năm học tập 2021

Môn: giờ Anh 7

Thời gian làm cho bài: 60 phút

(Đề thi số 2)

I. Choose the best option to complete the following sentences.

1. ________ grade are you in?

A. When B. Which C. Where D. How

2. Hoa lives ______Ha Noi, ______ 12 Tran Hung Dao Street.

A. On – at B. In – on C. In – at D. On – in

3. – "Hi, Phong. Nice khổng lồ meet you again!"- "Hi, Kha. Nice to lớn meet you, ______."

A. Too B. Also C. So D. Then

4. __________ is from your house lớn the post office?

A. How much B. How many C. How often D. How far

5. How __________ rice vị you want?

A. Much B. Many C. A lot of D. Lots of

6. "What's your ___________, Hoa?" "- It's Pham. My middle name is Thi."

A. Middle B. Family C. Full D. Age

7. Would you lượt thích _______ a movie?

A. See B. Seeing C. To lớn seeing D. To lớn see

8. Hoa has lots of friends in Hue but she ________ any friends in Ha Noi.

A. Not have B. Don't have C. Doesn't have D. Isn't have

9. Lan is in my class. She is my _______.

A. Classroom B. Classmate C. Class D. Neighbor

10. Her old school is ________ than her new school.

A. Big B. The biggest C. The bigger D. Bigger

II. Read the passage then answer the questions below.

Thu is a new student in class 7 B. She is from da Nang & her parents still live there. She lives with her uncle & aunt in Ho bỏ ra Minh City. Her school is not far from her house –about one kilometer, so she goes khổng lồ school by bike. Her new school is bigger than her old school. There are a lot of students in her new school. But she doesn't have many friends. She is unhappy. She misses her parents & her friends in da Nang.

1. Where is Thu from?

..........................................................................................................

2. Where does she live?

..........................................................................................................

3. How does she go to school?

..........................................................................................................

4. Does she have a lot of friends in Ho bỏ ra Minh City?

..........................................................................................................

5. Why is Thu unhappy?

..........................................................................................................

III. Match the questions in column A with its suitable response in column B.

A

B

1, How old are you?

2, How vày you go khổng lồ school?

3, How are you today?

4, How is your new house different from your old one?

5, What is your address?

6, Who are you talking khổng lồ on the phone?

A, It’s bigger.

B, 54 Tran Phu street.

C, Thirteen.

D, Mrs. Ngoc.

E, By bus.

F, Pretty good.

IV. Give the correct size or of the verbs in brackets.

1. My father ___________ (listen) khổng lồ the radio everyday.

2. Let's _____________ (meet) in front of the movie theater.

3. Nga ______________ ( talk) to lớn her friends now

4. Hung _______ (come) from Hanoi but he ______________ (stay) with his relatives in Ho chi Minh city at the moment.

V. Put the words provided in the correct order to lớn make meaningful sentences.

1. Our / classmate/ is / this / new/./

...................................................................................................................

1. With / her / lives / Hoa / in / uncle & aunt / Ha Noi.

Xem thêm: Lễ Cúng Mụ Đầy Tháng Bé Gái Đầy Đủ Nghi Thức Từ A Đến Z, Hướng Dẫn Cúng Đầy Tháng Cho Bé Gái

...................................................................................................................

1. House/ is / the market? / far/to /from/ how / it / Trang's

...................................................................................................................

1. Goes / bus / Hoang / day. / work / Mr. / every / khổng lồ / by

...................................................................................................................

1. Many / students / my / have / doesn't / old class/./

...................................................................................................................

Hiển thị đáp án

Lời giảiI.

1. B 2. C 3. A 4. D 5. A

6. B 7. D 8. C 9. B 10. D

II.

1. She is from domain authority Nang.

2. She lives in Ho chi Minh City.

3. She goes to lớn school by bike.

4. No, she doesn't have many friends in Ho đưa ra Minh City.

5. Because she misses her parents and her friends in da Nang.

III.

2. E 3 – F 4 – A 5 – B 6 – D

IV.

1. Listens 2. Meet 3. Is talking 4. Comes – is staying

V.

1. This is our new classmate.

2. Hoa lives with her uncle & aunt in Ha Noi.

3. How far is it from Trang's house khổng lồ the market?

4. Mr Hoang goes khổng lồ work by bus every day.

5. My old class doesn't have many students.


Phòng giáo dục và đào tạo và Đào tạo .....

Đề khảo sát unique Giữa kì 1

Năm học 2021

Môn: giờ Anh 7

Thời gian có tác dụng bài: 60 phút

(Đề thi số 3)

I. Choose the word that has the underlined part pronounced differently.

1.

A. Thin

B. Bird

C. Shirt

D. Girl

2.

A. Healthy

B. Everything

C. This

D. Thank

3.

A. Children

B. Teacher

C. Chair

D. School

4.

A. Volunteer

B. Share

C. Nightmare

D. Prepare

5.

A. Wanted

B. Liked

C. Needed

D. Decided

II.Choose the best answer.

1. What are you..................? -I'm playing soccer.

A. Vì B. To vị C. Doing D. Does

2. Peter........to Linda about his vacation last week.

A. Talks B. Talked C. Talking D. Lớn talk

3. ............is the matter with you? – I have a toothache.

A. What B. How C. When D. Why

4. What does he look..............................? – He is fat & short.

A. Like B. At C for D. After

5. Would you like.................................with us, Mai?

A .have lunch B. Having lunch C. Lớn have lunch D. To lớn have a lunch

6. ...............is it from your house lớn your school ? – About 2 km

A.How far B. How many C. How long D. How much is it.

7. It's half................five now.

A. To lớn B. Past C. From D. By

8. We have a literature class.................eight forty.

A. On B. In C. By D. At

9. My classes always..................................at 7 a.m.

A. Begins B. Beginning C. Lớn begin D. Begin

10. I don't know how..........................this lesson.

A. To learn B. Learn C. Learning D. Learned

III. Give the right size of the verbs in brackets.

1. Tomorrow, Lan (not go) .................... To lớn the movie theater.

2. Yesterday, I ...............(not/ go) lớn work.

3. If he ..................(not/ study) hard, his parents........................(feel) angry.

4. She ..............................never..................................(eat) a pizza before.

5 ...............................you ever ...........................(visit) London ?

– Yes. I..........................(go) there 2 years ago.

6. You had better ..............................(brush) your teeth after every meal.

7. Why ..............................you ..............................(not go ) lớn the tiệc nhỏ last night?

8. I'm going to lớn the post office (buy).............................. Some stamps.

IV. Each of the following sentences contains one error. Underline & correct it.

1. She drinks a lot of mineral waters in a day.

2. You shouldn't run or walk careless around the lake.

3. Mary told me that her aunt cutted her hair yesterday.

4. There are a large, modern bathroom in the house.

5. Many people think that teachers give students too many homework.

V. Read the passage và answer the questions.

A robot is a special kind of machine. It is a machine that moves. It follows instructions. The instructions come from a computer. Because it is a machine, it does not make mistakes. Robots are all around us. Some robots can make things. Worker Robots can help make cars, và explore volcanoes...... Some trang chủ Robots can even recognize words. They can help us answer telephone calls. & they can vị housework. Long ago, people imagined robots. Over 2,000 years ago, a famous poet imagined robots. The poet's name was Homer. They cleaned things & they made things. But they were not real. Nobody was able lớn make a real robot. The first real robot was made in 1961. In the future, we will have even more kinds of robots. They will vì things that we can't do. Or they will bởi vì things that we don't want khổng lồ do. Or they will vì things that are too dangerous for us. Fire Robots will be able to fight fires. Soldier Robots will be able to help us fight wars. Doctor Robots will be able to lớn help us fight sickness. Even Inventor Robots will help us discover things. They will help make life better.

1, What is a robot?

.............................................................................................

2, Does a robot make mistakes?

................................................................................................

3, What can Worker robots do?

................................................................................................

4, Was the first real robot made 2,000 years ago?

................................................................................................

5, What other kinds of robots will we have in the future?

................................................................................................

VI. Rewrite each of the following sentences so that it means the same .

Xem thêm: Cách Sử Dụng Sổ Liên Lạc Vnedu Để Tra Cứu Thông Tin Học Sinh

1. What is your brother's favourite sport?→ What.............................................?

2. He is the best at playing football in the club?→ Nobody............................................